Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öğrenci yurtlarında karantinada kalan vatandaşlara ilişkin açıklama yaptı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 97 ülkeden gelen 77 bin 441 vatandaşın, Bakanlığa bağlı yurtlarda karantina süreçlerini tamamladığını söyledi.
Bakan Kasapoğlu, koronavirüs salgınıyla mücadelede etkin rol oynayan yurtlarla ilgili istatistiki bilgileri paylaştı.
Yurtlarda ağırlanan vatandaşlar için fidan dikim çalışması başlattıklarını söyleyen Kasapoğlu, şu ana kadar 45 bine yakın fidanın toprakla buluştuğunu belirtti.
Bakan Kasapoğlu, kademeli olarak normalleşme sürecinin başladığını hatırlatarak, “(Yurtlarda) Karantina uygulaması sona erdi. Şimdi de yurtlarımızı, asıl sahipleri gençlerimiz için tekrar hazırlamaya başladık. Yurtlarımız görevlerini tamamladı ve 700 bine yakın kıymetli gençlerimiz için dezenfekte edilmeye, temizlenmeye ve hazırlanmaya başlandı.
Bu süreçte bütün vatandaşlarımıza yurtlarını ve odalarını fedakarca tahsis eden öğrencilerimiz en büyük teşekkürü hak ediyorlar. Verdikleri emanetleri, çok kısa bir süre içerisinde asıl sahiplerine, değerli öğrencilerimize iade edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: EnsonHaber
ÖZEL HABER
22 gün önceUNCATEGORİZED
23 gün öncePROGRAMLAR
18 Mayıs 2022PROGRAMLAR
18 Mayıs 2022PROGRAMLAR
18 Mayıs 2022PROGRAMLAR
18 Mayıs 2022PROGRAMLAR
18 Mayıs 2022Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.