1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Türkiye yeniden Fransa’nın kırmızı listesinde

Türkiye yeniden Fransa’nın kırmızı listesinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha hafif önlemlerin uygulandığı turuncu listeden kırmızı listeye geçiş Türkiye’den bu ülkeye yapılacak seyahatlerde önlemlerin giresun escort artması anlamı taşıyor.

BIONTECH’E İSTİSNA

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından tanınan aşılardan olanlar ise yeni tedbirlerden muaf tutulacaklar. Şu aşamada Türkiye’de uygulanan EMA onaylı tek aşı BioNTech/Pfizer.

Fransa topraklarına girme hakkı bulunan aşılanmamış ya da EMA tarafından tanınmayan aşılardan olan kişiler mücbir neden sunmak zorunda kalacaklar. Uçağa binmeden önce 48 saatten daha trabzon escort kısa süre önce yapılmış negatif sonuçlu bir PCR testi ya da antijen testi ibraz etmeleri istenen bu kişilerden Fransa’ya vardıktan sonra da antijen testi yaptırmaları istenecek. Kırmızı listedeki ülkelerden gelen aşılanmamış kişilere 10 günlük karantina uygulanacak. Emniyet ve jandarma kontrolüne tabi karantinanın rize escort ihlali durumunda en az bin Euro ceza kesilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir