Kıvılcım Miray Namlı, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kültür Kolejinde tamamladı. 2005 yılında Beykent Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesinden İç Mimar olarak mezun oldu. Evli ve 1 çocuk annesidir. İki sene sektörün önde gelen Eczacıbaşı ve İstikbal Regina da iç mimar olarak görev yaptı. Çocukluk döneminden beri doğum günü pastalarına hep büyük önem göstermiştir. Bu merakını profesyonel alanda değerlendirmek istemiştir. Rahmetli dedesi Esat İren Belçika’da tahsil yapan Türkiye’de ilk gıda mühendislerindendir. Bir eğitimci olarak Türkiye’de yemek ve pastacılık konusunda birçok öğrenci yetirmiştir. Üniversitelerde danışmanlık yapıp yemek ve pastacılık üzerine kitaplar yazmıştır. Dedesine olan hayranlığı ve pastacılığa olan ilgisi sebebiyle bu işe başlamaya karar vermiştir.
Türkiye’de pastacılık ve figür konusunda çeşitli eğitimler alarak 2008 yılında pastacılık işine başladı. Türkiye’de sektörün önde gelen pastanelerinin üretim fabrikalarında uzun süreli stajlar yaptım. (Divan Pastanesi ve Abdullah Pastanesi) Daha sonra yurtdışında çeşitli eğitimler alarak kendimi geliştirdi. Amerika’da çiçek dekoru üzerine dünyaca meşhur Nicholas Lodge’un pastacılık kursuna katıldı. Ardından İngiltere’de pasta kitapları yazarı Debbie Browndan ve İngiltere’nin önde gelen eğitim kurumu Squires Kitchen’da pastacılık eğitimleri aldı.
Almış olduğu eğitimler sonrası 2011 yılında İstanbul Yeşilköy’de Pasticcina adında bir butik pastahane açmaya karar verdi. Burada butik pastaların yanı sıra tatlı ve tuzlu ürünler hazırladı. Pastacılık üzerine ve şeker hamuruyla modelleme üzerine eğitimler verdi. 4 sene işlettikten sonra 1 yaşına gelen oğluna daha çok vakit ayırmak için pastanesini kapattı, evini atölyeye çevirerek mesleğine halen devam etmektedir.