EKONOMİ SERVİSİ – Bayraktar, haziran ayı üretici ve market fiyatlarındaki değişimi değerlendirdi. Haziranda, karpuzun 4.4, kuru soğanın 4, patlıcanın 3.7, nohutun 3.2, salatalık ve kabağın ise 3.1 kat fazlaya tüketiciye satıldığına dikkati çeken Bayraktar, “Üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 341.18 ile karpuzda görüldü. Karpuzu, kuru soğan yüzde 297.56, patlıcan yüzde 266.13, nohut yüzde 220.23, salatalık ise yüzde 207.02 ile takip etmektedir” dedi.
Haziran ayında markette en fazla fiyat artışının yüzde 9.8 ile nohutta görüldüğünü bildiren Bayraktar, şunları ifade etti:
“Nohuttaki fiyat artışını yüzde 9.76 ile ayçiçek yağı, yüzde 9.08 ile kırmızı mercimek, yüzde 4.72 ile zeytinyağı, yüzde 3.7 ile limon, yüzde 3.51 ile yoğurt, yüzde 3.48 ile fındık içi, yüzde 2.16 ile beyaz peynir takip etti. Marketteki en fazla fiyat düşüşü yüzde 72.97 ile karpuzda yaşandı. Karpuzdaki fiyat düşüşünü yüzde 40.63 ile kiraz, yüzde 28.47 ile yeşil soğan, yüzde 26.56 ile taze fasulye, yüzde 22.41 ile kuru fasulye, yüzde 21.86 ile patates, yüzde 16.49 ile maydanoz izledi.”