Prof. Dr. Canan Karatay, beslenme konusundaki uyarılarına bir yenisini ekleyerek kajunun muhtemel tehlikelerine dikkat çekti. Karatay, özellikle Brezilya’dan ithal edilen kajunun içinde kullanılan bromür gazının sağlığa zarar verebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bromür gazının bozulmayı önlediğini ancak aynı zamanda sağlık için risk taşıdığını vurgulayan Karatay, Türkiye’ye ithal edilen kajunun bu gazla işlendiğini belirtti. Sağlık açısından bu tür ürünlerden kaçınılması gerektiğini vurgulayan Karatay, yerel ve doğal ürünlere yönelmenin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Karatay, “Fındık, fıstık ve ceviz varken neden kaju yiyeyim” diyerek vatandaşları yerel alternatiflere yönlendirdi.
Prof. Dr. Canan Karatay’dan Sağlık Uyarısı: Kaju Tehlikeli mi?
Paylaş