İstanbul Şişli’de dünyaya geldi. 3 çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu. Aşçı olması için çevresinde çok destekler verilirken hayatta yemek yapmayı sevmez, hazıra konmaya bayılırdı. Ama dışarıda yediği yemekleri de eleştirir, verdiği paralara üzülür, hizmetin karşılığını alamamaktan şikayet ederdi. Bir gün bir film izledikten sonra ben aşçı olacağım dedi. O günden sonra eğitimler hızlandı. Yarışmaları, fuarları gezmeye, kendini geliştirmeye başladı. Değişik kurslara katıldı. Pastacılık ve dekorda da kendini geliştirdi. Türkiye’de sevilen ve kendini ispatlamış bir bayan şef. O bir kitchen artist. 36 madalya ve 4 kupası var. İstanbul, Bodrum, Kıbrıs ve Irak’ta çeşitli otel ve restoranlarda çalıştı. Askeri gemide aşçıbaşı olarak ve özel ev aşçılığı gibi tecrübeleri de oldu. 5 sene halk eğitimlerde aşçi yardımcısı, pastacı çırağı, sebze ve meyve dekorları gibi eğitimler verdi. Şu anda ise Edirne Keşan’da bir butik otelin şefliğini yapmaktadır.
KİTCHEN ARTİST AYŞE AKTAŞ KİMDİR?
Paylaş